splash

Reportáže / Aktivity

Hodnocení JAROVÍN 2025

25.4.2025

Žádné hodnocení soutěže vín se neobjede bez hodnotitelů. Podívejte se v naší fotogalerii kdo hodnotil a jak se u toh tvářil...

Moc děkujeme všem.

přečíst více

JAK CHUTNAJÍ VÍTĚZOVÉ

25.4.2025

22. ročník národní soutěže perlivých a růžových vín vyhodnotil nejlepší vína a my jsme je pro vás ochutnali:

 

přečíst více

JAROVÍN 2025 DOHODNOCEN

24.4.2025

Odborná porota ohodnotila 24. dubna v Ekocentru Trkmanka vína 86 českých a hlavně moravských vinařů v Národní soutěži perlivých a růžových vín - 22. ročník JAROVÍN 2025. Minimální účast českých vinařů je následkem zdrcujícich jarních mrazů v loňském roce.

Velmi potěšující je úspěch prvních vín nesoucích národní značku BUBLINKY.

Celkové výsledky

 

 

 

přečíst více

Představujeme nového partnera KRÁLE VÍN

20.3.2025

Jak ochránit vinice před zvěří? Nové technologie pomáhají vinařům

V roce 2025 přicházíme s novou spoluprací, která přináší vinařům moderní a účinná řešení pro ochranu vinic. Spojili jsme síly s českými firmami VNT electronics a Ekoplant, které se specializují na inovativní metody ochrany zemědělských a vinohradnických ploch. Díky jejich technologiím se můžete spolehnout na efektivní a dlouhodobou ochranu svých vinic před škodami způsobenými lesní zvěří.

přečíst více

Cena Jindřicha Kadrnky

1.2.2025

KRÁL VÍN České republiky v památce velkého vinaře Jindřicha Kadrnky zavádí, s laskavým souhlasem Marcely Kadrnkové, nové ocenění. Počínaje letošním hodnocením obdrží nejlépe hodnocený Ryzlink vlašský se zbytkovým cukrem do 4 g/l speciální ocenění – Cenu Jindřicha Kadrnky. Jindra vlašák miloval a považoval ho za národní odrůdu - rodinné stříbro či dokonce zlato. O tuto cenu se budou ucházet Ryzlinky vlašské z kategorie bílých extrasuchých vín i z kategorie velkých vín.

přečíst více

BUBLINKY FEST

1.2.2025

Dny v růžovém se mění na BUBLINKY FEST.

Proč? Protože se svět stále vyvíjí. Mění se naše chutě i preference. Nechceme zapomenout na růžová vína, která jsme více než 20 let intenzivně propagovali. Rosé najdete na BUBLINY FEST pochopitelně také, ale do hlavní role se dostávají stále populárnější frizzante. Nově představíme národní značku frizzante BUBLINKY, chybět nebude oblíbená prezentace přírodního CO2 získaného přímo z hroznů. Úplnou novinkou pak budou Pet-Nat - přírodní perlivá vína z prvního kvašení. A samozřejmě vás neochudíme o populární soutěž o nejrůžovější pár, ve které budete moci tradičně vyhrát růžová frizzante sycená přírodním CO2 z VINAŘSTVÍ VAJBAR. 

V průběhu května a června navštívíme strará oblíbená místa, ale také se přidala dvě nová - v Litoměřicích a Klimkovicích. Prostě paráda, kterou byste si neměli nechat ujít. Vstupenky se slevou jsou právě teď v prodeji.  

přečíst více

Hustopečské finále

12.1.2025

Je již letitou tradicí, že se poslední Královský košt koná v následujícím lednu ve Wine Wellness hotelu Amande v Hustopečích. Proto poslední pultová degustace medailových vín KRÁLe VÍN ĆR 2024 zavítala v druhou lednovou sobotu do Hustopečí. Vinný klub v hotelu Amande je moderní a nedávno zrekonstuovaný. Skvěle se v něm ochutnávalo. Návštěva milovníků vín byla prostě skvělá. Potkávali se tu místní s hosty z celé republiky, kteří využili tradiční nabídku zvýhodněného balíčku ubytování, wellness a degustace. Pořadatelé tu jako bonus připravili ochutnávku domácích sýrů. Vrcholem večera byla degustace sýrů BRAZZALE MORAVIA organizovaná rodilým Italem a srovnávaní degustace frizzante syceného exogenním CO2 a přírodním CO2 jímaným při kvašení hroznů technologií Wine Gas.

Nyní již nastává chvíle příprav kalendáře akcí 2025. 

přečíst více

Ústí ochutnalo skvělá vína.

10.12.2024

Poslední Královský košt - pultová degustace medailových vín KRÁLe VÍN ĆR 2024 - roku 2024 - zavítal v sobotu do Ústí nad Labem. Kongresový sál v hotelu Clarion je moderní a byl krásně vyzdobený. Skvěle se v něm ochutnávalo. Návštěva milovníků vín byla na místní poměry pěkná. 

Velmi oblíbenou částí večera je losování vítězů tomboly i letošní novinka - srovnávací degustace frizzante syceného exogenním CO2 a přírodním CO2 získaným technologií WINEGAS přímo při kvašení hroznů. 

přečíst více

Pachatel se vrací na místo činu

2.12.2024

V Clarion Congress Hotel Prague to všechno v červenci začalo. Nejdřív tu odborná komise ohodnotila všech 1370 přihlášených vín a následně byly na Reprezentačním královském koštu oceněni úspěšní vinaři. Nyní byla veřejnost pozvána na Královský košt - pultovou degustaci medailových vín KRÁLe VÍN ĆR 2024. Kongresový sál  je velmi elegantní a krásně podtrhl kvalitu vín a jejich prezentace. V Praze byla návštěva milovníků vín tradičně velmi hojná a reakce nadšené. 

přečíst více

Liberec ochutnal nejlepší vína

1.12.2024

Královské košty - pultové degustace medailových vín KRÁLe VÍN ĆR 2024 - zavítaly v pátek do Liberce. Kongresový sál v hotelu Clarion Grandhotel Zlatý lev je velmi elegantní a krásně podtrhl kvalitu vín a jejich prezentace. I zde byla návštěva milovníků vín velmi hojná a reakce nadšené. 

Velmi oblíbenou částí večera je losování vítězů tomboly i letošní novinka - srovnávací degustace frizzante syceného exogenním CO2 a přírodním CO2 získaným technologií WINEGAS přímo při kvašení hroznů. 

přečíst více