Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Aktuální reportáže a zpravodajství

Kliknutím zvětšíte obrázek

na této stránce najdete všechny reportáže a zprávy o aktuálním dění v daném ročníku

 

 

 

 

Sekáči měli své mistrovství

Michal Jandl z valašské obce Lidečko reprezentující Grand Cru restaurant et bar Praha obhájil titul mistra České republiky v sekání sektů neboli sabráži (sabrage je francouzský výraz pro otevírání lahví sektu useknutím jejího hrdla). V konkurenci sommeliérů z České republiky a ze Slovenska navázal na svůj triumf z loňského roku. Ve finále letošního jubilejního 10. ročníku Mezinárodního mistrovství České republiky v sekání sektů, které odborně zaštítila Asociace sommelierů ČR, předvedl atraktivní ohňovou show, během které usekl dvanáct lahví sektů z vinařství Sekt Jan Petrák.

KRÁL VÍN po deváté

KRÁL VÍN České republiky vstupuje do devátého ročníku. K osvědčeným a oblíbeným atributům přidává další novinky. Vypadá to, že se máme na co těšit – poprvé startuje v Praze, s novými luxusními skleničkami, bohatším občerstvením i novými kategoriemi, navíc vám víno doručí až domů.

Georgia International Wine Awards 2014

Moravská bílá vína triumfovala na soutěži OIV v Gruzii! Jeden z nejlepších Sauvignonů světa pochází z Rakvic!

Nový gurmet restaurant Salabka s vlastní vinicí

Za nevšedním zážitkem můžete nyní zavítat do pražské Troji. Nově vás nyní přivítá restaurant s vlastní vinicí a vinařstvím, otevřený na místě historické usedlosti a vinice Salabka s osmisetletou tradicí pěstování vína.

Ostrava zrůžověla.

Již tradiční Den v růžovém přivítal Ostravský Clarion modrou oblohou a hřejivým sluníčkem. Pořadatelé operativně přesunuli celou akci na hotelovou terasu. Degustaci 150 rosé vín spojenou s devítichodovým menu a grilováním navštívilo téměř dvěstě milovníků vína z Ostravy a okolí.

Den v růžovém České Budějovice

Premiérové prezentace růžových vín a gastronomie v Clarion Congress hotelu České Budějovice se zúčastnilo více než sto milovníků vína a dobrých pokrmů. Ochutnali stopadesát vzorků rosé vín ze čtyř zemí, speciality šéfkuchaře hotelu i novinkovou grilovací řadu Ládi Grilemana.

Jarovín Rosé prezentoval vína i na Modrých horách.

17. května se konala cyklistická a turistická akce Májové putování po Modrých horách. Trasa vedla z Velkých Pavlovic do Němčiček, kde probíhal odpolední i noční program. Pořadatelé připravili košt vinařů z Němčiček a okolí, vystoupení cimbálové muziky i tradiční vystoupení mužáckých sborů. Jarovín Rosé v rámci této akce představil vybraná úspěšná vína. Akce se zúčastnili stovky cyklistů i pěších turistů. I navzdory plačtivému počasí panovala v němčičském kulturáku skvělá nálada od jedné hodiny po poledni až hluboko přes půlnoc.

Ovocná vína osvěží léto

Famille Castel představuje výběr osvěžujících vinných nápojů s příchutí ovoce ideálních pro nadcházející letní období!

Jarovín Rosé málem uplaval

11. ročníku mezinárodní soutěže rosé vín počasí nepřálo. Průtrži mračen navzdory si skvělá vína do romantických uliček Znojma přišlo ochutnat 270 návštěvníků. Navzdory dešti se podávalo skvělé menu hotelu Happy Star i grilovalo.

Králem rosé vín se stal Jan Stávek.

30. dubna odborná porota ohodnotila přihlášené vzorky a ještě večer byly vyhlášeny výsledky mezinárodní soutěže rosé vín JAROVÍN ROSÉ 2014. Oba nejdůležitější tituly bral Jan Stávek (Víno J. Stávek)- stal se championem soutěže a získal i pohár starosty města Znojma za nejlepší kolekci.

Před hodnocením

Příprava hodnocení soutěže je náročná řehole i u tak specializované soutěže, jakou je Jarovín Rosé. Ve sklepě se sešlo 160 vzorků po 9 lahvích, celkem tedy 1440 lahví, které je potřeba roztřídit, oštítkovat, přebalit, zabalit a odvézt.

Otevřené sklepy v Rakvicích.

Aneb méně je někdy více.

Skvělá vína se střídala s méně skvělými, krásné a velké sklepy s malými a jednoduchými, milí a usměvaví lidé s protivnými. Autobus, který nejezdí a záchody za 10 Kč.

Víno&Delikatesy 2014

Kam kráčí náš největší vinařský veletrh jsme byli zjistit na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Zlatý pohár Víno&Delikatesy ocenil vinaře.

Tradičně první den mezinárodního veletrhu Víno&Delikatesy byly vyhlášeny oficiální výsledky soutěže o Zlatý pohár Víno&Delikatesy a předány poháry oceněným vinařům.

KRÁL VÍN po deváté

KRÁL VÍN České republiky vstupuje do devátého ročníku. K osvědčeným a oblíbeným atributům přidává další novinky. Vypadá to, že se máme na co těšit.

Trdlování v Němčičkách

Jan Stávek ve svém vinařství vyrábí nejen skvělá rosé vína a dnes již pověstná vína likérová. Také se snaží o udržování tradic. Při Trdlování se můžete setkat s řadou jarních či velikonočních tradic a ochutnat spustu zajímavých pokrmů.

Gastronomie mezi vinohrady

V září loňského roku byla otevřena nově zrekonstruovaná a hodně přestavěná původně administrativní a výrobní budova Šlechtitelky ve Velkých Pavlovicích pod názvem Vinařský penzion André.

Dobroty z ostravské Benady

Čtyřhvězdičkové hotely Clarion najdete napříč celou republikou a v každém z nich i designovou restauraci Benada. Té ostravské vládne skvělý šéfkuchař Otto Kokoszynski a je to znát. S nástupem nového jarního menu jsme zaskočili ochutnat.

Táborský festival vína

Za sedm let se pořadatelé Táborského festivalu vína dopracovali k nejdelšímu gastronomickému festivalu v Evropě. Skvělá práce. S fotoaparátem jsme se zašli podívat na závěrečnou přehlídku vín a vinařů, která se konala v hotelu Palcát.

Přes 100 000 pro děti

Vinařství Vajbar přichází se skvělou myšlenkou, jak dobrým vínem podpořit potřebné děti v brněnském dětském domově. Pomáhá mu v tomu Lucie Klukavá, Miss Víno 2013 i celá řada majitelů vinoték.

Galavečeře s královskými víny

Již šestiletou tradici mají galavečeře konané poslední večer nejdelšího evropského festivalu jídla a vína v Táboře pod vedením vinařského publicisty Branko Černého. V posledních letech se z nich vykristalizovala galavečeře snoubící pokrmy z vína se špičkovými víny, která získala exkluzivní zlaté medaile a zároveň označení pěti korunek v soutěži posledního ročníku KRÁL VÍN České republiky.

Na cestě po Itálii

Ve čtvrtek 27. února se v restauraci Alforno focacceria italiana servírovalo večerní menu inspirované jihoitalskou Kampánií, tedy oblastí kolem Neapole. Bylo to už druhé zastavení na pomyslné cestě po celé Itálii, již si pro tento rok trojice restaurací Alforno, Aldente a Alriso pro své hosty připravily.

Francie na jižní Moravě

Tomáš Jakeš, šéfkuchař vyučený ve Francii michelinským šéfkuchařem, opět řádil. V Retro Grilu se hodovalo ve francouzském stylu. Skvělé pokrmy si nenechala ujít ani Miss Víno Lucie Klukavá a její vinařský patron Bronislav Vajbar.

Salon vín České republiky otevřen

Salon vín předal ocenění nejlepším vinařům a otevřel brány veřejnosti. Největší fotogalerii ze slavnostního večera najdete právě zde.

Táborský festival vína se stěhuje

Táborský festival vína se na poslední chvíli zčásti stěhuje. Nejdelší svátek vína a gastronomie ve střední Evropě opouští objekt budovy Střelnice a stěhuje se do nedalekého Hotelu Palcát. Ten se nachází na nejfrekventovanější ulici Tábora, na třídě 9. května. Šestý ročník festivalu, který trvá déle než měsíc, vypukne již v pondělí 3. března a zahájí ho soutěž konzumentů Moje víno.

Další stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Tak chutná mléko

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve