Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Přihláška vín

Svá vína můžete přihlašovat na portálu Národního vinařského centra zde 

 

KRÁL VÍN České republiky 2018

Pořadatel: Black Point, spol. s.r.o.

Uzávěrka přihlašování: 8. července

Odevzdání vzorků: 11. července – 12. července od 7:30 do 18:00, Rakvice, Vinařský dvůr Vajbar, Nádražní 480, kontakty David Tomáš 723 971 071 a Miroslav Hrabík 721 801 133

Maximální počet vín: 12

Nová kategorie: Velká vína – podrobnosti ve statutu

 

 

Doplňující informace:

8 nejlépe hodnocených vín každého vinařství bude uvedeno v knize KRÁL VÍN České republiky 2018.

 

300 nejlepších vín bude zařazeno do seriálu 10 pultových degustací s názvem KRÁLOVSKÉ KOŠTY, které se konají ve Znojmě,  Praze, Plzni, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Ostravě, Hustopečích, Liberci a Brně.

 

15 nejlepších vín bude zařazeno do seriálu 25 řízených degustací s názvem Turné KRÁLE VÍN, které se konají ve vinotékách v celé České republice.

 

Všechna přihlášená vinařství budou zařazena do internetové Encyklopedie vinařů na www.kralvin.cz. Nejlepší víno každého vinaře bude prezentováno v knize KRÁL VÍN České republiky 2018 a na www.kralvin.cz spolu s analytickou, fotografií a senzorickým popisem.

 

Hodnocení: Praha, 23. – 27. července, Clarion Congress Hotel Prague

 

12 soutěžních kategorií – kategorie č. 9 a č. 10 už byly hodnoceny – NEPŘIHLAŠOVAT

 

1. Bílá vína extrasuchá

bílá vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr

2. Bílá vína suchá

bílá vína s nejméně 4 g zbytkového cukru a max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.

3. Bílá vína polosuchá

3. 1. bílé víno s max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo

3. 2. bílé víno s max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.

4. Růžová vína a klarety

4. 1. rosé

4. 2. klarety

do 45 g/l zbytkového cukru. Dělení je pouze pro hodnocení, ve výsledcích bude kategorie uváděna jako společná.

5. Červená vína extrasuchá

červená vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr

6. Červená vína ostatní

červená vína s nejméně 4 g zbytkového cukru a max. 45 g cukru v litru

7. Bílá vína polosladká

Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g/l.

8. Sladká vína

Vína bez rozdílu barvy a použité technologie se zbytkem cukru nad 45 g/l

9. Perlivá vína bez rozdílu zbytkového cukru

Vína sycená oxidem uhličitým.

10. Šumivá vína bez rozdílu zbytkového cukru

Sekty vyrobené metodou charmat a kvašením v láhvi.

11. Organická vína

Vína organická, oranžová, kvevri a tak podobně. Bez rozdílu barvy a zbytkového cukru.

Tato kategorie je hodnocena u kulatého stolu

12. Velká vína

Společná kategorie pro bílá vína ročníku 2016 a starší a červená vína ročníku 2015 a starší, vždy do max. 4 g /l zbytkového cukru. Kategorie se speciální dekantací a hodnocením u kulatého stolu. U červených vín je vyžadováno zrání v sudu, u bílých je doporučeno.

 

!!! Jedno víno je zakázáno přihlásit současně do více než jedné soutěžní kategorie!!!

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Český magazín pro milovníky vína

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve