Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Přihláška vín

Svá vína můžete přihlašovat na portálu Národního vinařského centra zde 

Přihlašování vín

11. června – 4. července – www.elwis.cz

 

Odevzdání vzorků – 6 lahví

8. července – 9. července od 7:00 do 18:00, Velké Pavlovice, Tovární 509/3 – areál bývalé „PAPRČKÁRNY“, kontakty David Tomáš 723 971 071 a Miroslav Hrabík 721 801 133

Pro vinařství ze ZNOJEMSKÉ vinařské podoblasti: 28. června – 7. července 8:00 – 17:00, Znojmo, Loucký klášter, prodejna lahvových vín, tel. 515 267 237

 

Pro vinařství z ČECH: 28. června – 6. července, Praha, Radlická 103, kontaktní osoba David Tomáš – 723 971 071

 

!!! SE VZORKY NA HODNOCENÍ JE NUTNÉ ODEVZDAT VYTIŠTĚNOU A PODEPSANOU PŘIHLÁŠKU VÍN ZE SYSTÉMU ELWIS !!!

 

Termín hodnocení

19. – 24. července, Brno – Quality Hotel Brno Exhibition Centre****

 

Vyhlášení – Reprezentační královský košt

24. července 15:00, Brno – Quality Hotel Brno Exhibition Centre**** (Křížkovského 496/20)

 

Soutěžní kategorie

1. Bílá vína extrasuchá

bílá vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr

2. Bílá vína suchá

bílá vína s nejméně 4 g zbytkového cukru a max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.

3. Bílá vína polosuchá

3. 1. bílé víno s max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo

3. 2. bílé víno s max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.

4. Růžová vína a klarety

4. 1. rosé

4. 2. klarety

do 45 g/l zbytkového cukru. Dělení je pouze pro hodnocení, ve výsledcích bude kategorie uváděna jako společná.

5. Červená vína  

červená vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr

6. Bílá vína polosladká

Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g/l.

7. Sladká vína

Vína bez rozdílu barvy a použité technologie se zbytkem cukru nad 45 g/l

8. Perlivá vína bez rozdílu zbytkového cukru

Vína sycená oxidem uhličitým.

9. Šumivá vína bez rozdílu zbytkového cukru

Sekty vyrobené metodou charmat a kvašením v láhvi.

10. Organická vína

Vína organická, oranžová, kvevri a tak podobně. Bez rozdílu barvy. Maximální obsah zbytkového cukru do 4 g/l. Výjimku tvoří speciáolní vína, například fortifikovaná. U nich není obsah cukru omezen.

Tato kategorie je hodnocena u kulatého stolu

11. Velká vína

Společná kategorie pro bílá vína ročníku 2018 a starší a červená vína ročníku 2017 a starší, vždy do max. 4 g /l zbytkového cukru. Kategorie se speciální dekantací a hodnocením u kulatého stolu. U červených vín je vyžadováno zrání v sudu, u bílých je doporučeno.

 

!!! Jedno víno je zakázáno přihlásit současně do více než jedné soutěžní kategorie!!!

 

Soutěžní kategorie – kategorie č. 8 a č. 9 už byly hodnoceny – NEPŘIHLAŠOVAT

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Múúú

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve