Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Ostrava zrůžověla.

Již tradiční Den v růžovém přivítal Ostravský Clarion modrou oblohou a hřejivým sluníčkem. Pořadatelé operativně přesunuli celou akci na hotelovou terasu. Degustaci 150 rosé vín spojenou s devítichodovým menu a grilováním navštívilo téměř dvěstě milovníků vína z Ostravy a okolí.

Na prosluněné hotelové terase vznikla během dne gastronomická oáza. Kuchař roku 2013/2014 Otto Kokoszynski si tu nechal postavit malou venkovní kuchyň, ve které nechyběl konvektomat, teplý vozík, chlazený vozík i gril známé značky Weber. Sommelieři mezi tím rozmístili na 5 stolů 150 vín ze soutěže Jarovín Rosé, Aquily i kávovar s kapslemi Lavazza Blue. Uprostřed terasy byl umístěn bufet s Kosteleckými uzeninami, sýry a olivami Carbonell.

Už půl hodiny před 18. hodinou postávaly před terasou hloučky nedočkavců, které se úderem 18. doslova vrhly na nevýše bodovaná vína. Na akci se objevili i dva vzácní hosté – Miss Víno Lucie Klukavá si nemohla nechat ujít akci na „domácí“ půdě a čerstvý držitel zlaté medaile z Mondial Rosé Bronislav Vajbar, který si s milovníky vína povídal na téma výroby úspěšných medailových rosé vín.  Půl sedmou byla odstartována kuchařská exhibice Otty Kokoszynského, která za velkého potlesku trvala až téměř do jedenácté. Z pod rukou šéfkuchaře hotelu postupně k hostům přicházely studené předkrmy:

Marinovaný losos s limetovým crème fraîche

Caesar salátek s chipsem uzené slaniny a kuřecím prsem

Anglická kachní prsa podávaná s emulzí růžových květů

 

Mezitím se rozpálil gril a na něm se postupně grilovaly dobroty z Kosteleckých uzenin – tři druhy klobás, dvě masa a také burger dvouručák podle Romana Vaňka.

Následovala show s teplými pokrmy šéfkuchaře hotelu:

Filátko z mořského vlka na zeleninovém risottu s fave fazolkami

Konfitovaná vepřová panenka podávaná na karotkovém pyré s vůní zázvoru a zeleninovým vinaigrette

a Brazírovaná hovězí plec ,,Qualivo“ ravioli s ricottou a čerstvou rukolou

 

Na závěr se sluší podávat něco sladkého. V závěrečné trojtečce postupně nastoupil:

Jemný smetanový dortík s čerstvými jahodami

Tvarohové knedlíčky na jahodovém tartaru

Čokoládová pralinka s limetovým olejem a koule s ořechy

 

Hosté tentokrát opouštěli akci nejen „zdegustovaní“, ale také přejedení. Nicméně s úsměvem a slovy díků na rtech. Na shledanou v říjnu na Královském koštu v Ostravě!

 

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Vína z Modrých hor

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve